COOL Sa ma prezint..

Discussion in 'Comunitate & Modding' started by Luchian, Aug 22, 2018.

  1. Bogdan Fagaras

    Bogdan Fagaras New Member Concurent RLR

    Joined:
    Apr 24, 2020
    Messages:
    5
    Likes Received:
    4
    Salutare tuturor, ma numesc Bogdan si vad ca, ca si multi altii sunt si eu proaspat tatic. Am o printesa de 2 luni pe care abia astept sa o bag la karting peste 4 ani si poate si la motocross. (In speranta ca o sa ii placa)

    M-am alaturat comunitatii recent. Sunt un petrolhead inrait de cand tin minte, de la 4-5 ani faceam concurs cu frate-miu sau taica-meu cand mergeam cu autobuzul, sa vedem care recunoaste mai multe sigle de masini (desi nu erau multe pe vremea aceea) si ador orice are motor, de la avioane, elicoptere pana la masini de tuns iarba.

    In materie de Sim Racing nu am experienta, in afara de ocazionalul Forza pe Xbox cu prietenii o data la cativa ani si ala jucat cu controller-ul.
    Pe vremuri, probabil ca noi toti, am jucat de la NFS 1 cam pana pe la NFS underground 2, Colin McRae Rally si ceva jocuri de F1 pe care nu le mai tin minte, era ceva de la Accolade, evident jucate din taste.

    Momentan am pus mana pe un G27 cu H shifter si pedale montate pe un Playseat Dirt.
    Am cumparat de la 3drap Mod Cambio V3.5 intrucat H-shifeter-ul era atat de uzat ca nu mai tinea treptele 2, 5 si 6 si mod-urile pentru pedale.

    Sunt foarte interesat de custom skin-ing motiv pentru care am si inceput sa citesc despre mudbox si photoshop si as vrea sa incerc sa invat acest lucru. Ma intereseaza in mod special pentru ca se poate folosi si pentru cazurile reale, sa pot face design-ul livery-ului pentru masina de concurs, printat si colantat, asa ca daca cineva are timp rabdare si dispozitia sa imi dea sfaturi sau sa ma ajute, primesc orice ajutor!

    Sunt un tip foarte competitiv, dar pana acum sunt foarte inconsistent pe circuit, asa ca daca in vreo cursa franez prea tarziu si fac vreun dive bomb sau scap masina de-a latul, acum stiti macar pe cine sa injurati.

    Mai mult de atat, ne vedem in cursa si pe Discord!

    Bogey
     
    1 person likes this.
  2. Luchian

    Luchian Administrator Staff Member Concurent RLR

    Joined:
    Jun 3, 2014
    Messages:
    1,107
    Likes Received:
    279
    Salut, bun venit.

    Sunt foarte multe tutoriale pe net despre skinning, iar masini cu miile. Deci si numai cu asta te poti tine ocupat pana la pensie :D.
     
    1 person likes this.
  3. andrei_rc

    andrei_rc New Member Concurent RLR

    Joined:
    Jun 2, 2020
    Messages:
    1
    Likes Received:
    1
    Salutare si bine v-am gasit!

    Sunt Andrei, nefumator, si de trei ani m-a prins microbul simracing-ului, desi sunt atras de motorsport, in special F1, de cand ma stiu (da, am plans cand a murit Senna). Totul a inceput cand, din intamplare, am participat la un test drive organizat de catre Renault, la Brasov, iar in program erau si cateva tururi virtuale cu un monopost Renault F1 (in AC, la Spa) pe un rig (puneti-va centura!!) Vesaro Commercial Stage 6. Presupun ca va imaginati impactul pe care l-a avut aceasta experienta...!

    A urmat, bineinteles, achizitia unui T300 RS (pe care il utilizez si azi), un Playseat Evo (de care am scapat rapid; nu recomand!) si am inceput sa invat toate circuitele si traseele din toate sim-urile care mi-au picat pe mana. Dupa 3 ani de experienta in acest domeniu am ajuns la concluzia ca ma atrage mai mult lupta pe circuit comparativ cu competitii de tip raliu si pot spune ca m-am specializat pe categoriile GT3, LMP si open-wheel.

    De mai bine de doi ani am reusit sa imi construiesc un sasiu identic cu modelul GT1 Evo de la SimLab, pe care utilizez acelasi T300 RS impreuna cu TH8A & T3PA PRO Race Gear, TSS Handbrake Sparco Mod + 3 monitoare de 27", ceea ce a facut ca experienta sa se schimbe major in bine. Simulatoarele preferate sunt AC, rF2 si Automobilista, dar am experimentat mult si cu alte titluri gen ACC, PC2, RaceRoom, Dirt, WRC etc. (incepe sa imi placa ACC, desi in subconstient nu am putut niciodata sa il asociez cu AC, probabil pentru ca la momentul lansarii era cam neterminat... si din cauza lipsei mod-urilor, in special circuite noi).

    In rest, prefer modul calm de pilotaj, bazat pe consistenta si nu pe depasiri in primul viraj, dar ma adaptez atunci cand intalnesc concurenti care nu imi impartasesc mentalitatea :lol:.

    Cam atat imi vine in minte acum.. poate mai sunt si altele, feel free to ask! :)

    Distractie placuta si cat mai multe tururi "curate"!
     
    1 person likes this.
  4. Luchian

    Luchian Administrator Staff Member Concurent RLR

    Joined:
    Jun 3, 2014
    Messages:
    1,107
    Likes Received:
    279
    Salutare, bun venit.
    Pari sa fii numa' bun pentru pasul urmator, participarea intr-un camionat :D.
     
  5. exoticDrive

    exoticDrive New Member Concurent RLR

    Joined:
    Jun 10, 2020
    Messages:
    2
    Likes Received:
    2
    Salut,

    Eu sunt Bogdan (consultant SAP cu mintea, rollerblader cu trupul si pilot cu suflteul). Ma bucura sa vad organizare si faptul ca se misca lucrurile in speranta ca ma voi bucura si eu cu voi sau de ce nu, chiar sa contribui la comunitatea voastra.

    Bio:
    In 1996 am pus mana (mai mult ochii initial) pe GPEGA. Si acum aud melodia de la selectia masinii si sunetele facute de vibratoare si tuartiile masinii. Am tot jucat tot ce prindeam cu masini pana prin 2008 cand deja aveamun Thrustmater Ferrari Enzo FFB. M-am jucat pana a cedat dupa care m-am dedicat rollerbladingului (skatepark, calatorit, concursuri) si in cele din urma m-am luat cu viata.
    12 ani mai tarziu, legat de job, ramas pieton si in pandemie incep sa vad tot felul de evenimente, nume mari, piloti de F1, DTM, etc, in curse online pe diferite simulatoare pe care le-am avut la indemana tot timpul asta am zis ca decat sa ma cunosc cu parapetii de pe diferite circuite mai tarziu in viata reala, sa ii cunosc preventiv acum.

    Primul obiectiv:
    CUPRA SIM RACING pe RaceRoom. Am inceput cum se incepe... talpa, subvirare, talpa, subvirare si am ajuns undeva pe pozitia ~1600 din 8000 :ROFLMAO: (sincer sa fiu nu ma asteptam nici pe 1600 cand am vazut 8000 dar nu sunt competitivi majoritatea).
    Acum, la a doua etapa pe IMOLA, cu 4 zile de calificari ramase sunt undeva pe 750 cu 1m 53.439s, +03.269s
    Sunt optimist si ma astept sa mai scad o secunda cel putin in weekend dar ma astept si ca cei pro abia acum sa bage timpurile serioase.

    Ulterior am descoperit si aceasta comunitate, ocazie cu care ma voi inscrie si in campionatul RLR.

    Setup:
    Thrustmaster TS-XW (cu tichet deschis la garantie si o vizita restanta la service)
    T3PA pedals - tehnologie anii 2000
    HTC Vive Pro
    Scaun sport dintr-un BMW e92 adaptat la priza (scaunul, masina nu se mai adapteaza la nimic acum) :whistle:

    IMG_6107[1].JPG

    Acestea fiind spuse sper sa va vad, cat mai multi (cum va departati in oglinda retrovizoare:lol:) pe circuit cu prima ocazie.

    PS. Daca tot v-am spamat cu povestea mea de viata, sper ca daca aveti ceva ganduri / sfaturi pentru cineva care vrea sa isi exerseze atat tehnica cat si consistenta in curse pe diferite tipuri de masini, nu o sa fiti nici voi timizi.
     

    Attached Files:

    1 person likes this.
  6. Luchian

    Luchian Administrator Staff Member Concurent RLR

    Joined:
    Jun 3, 2014
    Messages:
    1,107
    Likes Received:
    279
    Salut, bun venit. Esti la locul potrivit :). Iar daca o sa-ti placa, esti si la momentul potrivit :D. Forumul e destul de "pustiu" din 2 motive:
    1/ suntem in extra sezon
    2/ majoritatea interactiunilor au loc pe Discord-ul nostru (si mai ales pe Whatsapp - PM daca vrei sa dai join).

    Spor la antrenamente.

    PS: si pentru ca e traditional sa carcotim la setupuri, iti trebuie ceva mult mai stabil pentru a fixa volanul (miscarile suportului duc la pierdere de fidelitate FFB). Scaunul e blana tho :D
     
    Last edited by a moderator: Jun 14, 2020
    1 person likes this.
  7. exoticDrive

    exoticDrive New Member Concurent RLR

    Joined:
    Jun 10, 2020
    Messages:
    2
    Likes Received:
    2
    Multumesc pentru feedback luchian!

    Ai dreptate cu suportul pentru volan. Momentan l-am pacalit cu niste greutati de 15kg plus volanul care are peste 5 kg, nu se misca decat daca incep sa dansez cu masina. Nu este o solutie dar pana reusesc sa fac ceva custom prins de sinele de la scaun asta este. Daca iese frumos am si scaunul de la pasger prin casa :whistle:.

    Sa revin si eu cu o prima impresie dupa prima zi de SRS pe Assetto Corsa cu setup-ul de mai sus:

    Am participat in 3 curse (BMW 235i si Peugeot 106) vreau sa zic ca este addictive rau de tot! Nu stiu cum o sa imi reglez timpul intre asta servici si restul :lol:. M-am mai jucat eu online, recent pe Forza 7 sau Grid Autosport pe laptop-ul vechi dar aici e altceva. Si nu ma refer la simulator in sine care nu se compara oricum, cat la atitudinea si respectul de pe circuit.
    M-a impresionat si headset-ul (experienta, nu ochelarii in sine) dar cel mai mult ma bucur ca exista curse din ora in ora intr-un format mai mult decat decent. Pentru un incepator ca mine sunt mana cerasca :cool:


    Si un sfat pt cei noi invatat pe pielea mea. Am vazut pe SRS reclama la un site de licente de jocuri, Nu stiu daca e ok sa il scriu aici, nu vreau sa fac reclama. Dar daca e sa fac un calcul cat am dat pe jocuri in steam si cat sunt acolo... you get the picture o_O!
     
    1 person likes this.
  8. Bogdan Bodnarescu

    Bogdan Bodnarescu New Member Concurent CNDC Concurent RLR

    Joined:
    Apr 15, 2020
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Salut, ar fi util un topic în care fiecare să-si prezinte setupul într-un mod mai organizat gen?

    Volan:
    Pedale:
    (Opțional)Scaun, Rig
    PC: procesor, placa video
    Monitor:

    Eu sunt curios cu ce joacat lumea din RLR și dacă există vreo corelație între setup și performanțe, de exemplu dacă sunt oameni în Pro cu volane de 50 de euro și laptop.
    Bineînțeles că skillul și experiența contează cel mai mult, dar probabil are și echipamentul o influență destul de mare mai ales în noul sezon fără ABS.

    Și ca să fiu ontopic:
    Bogdan, 35 de ani SW Engineer în Automotive dar fără experiență de pilotat în viața reală.
    RLR este prima experiență de Sim Racing.
    Înainte am jucat foarte mult GT4 pe PS2 în studenție in split screen cu prietenii, iar primul volan l-am luat înainte de Virginia de pe Kleinanzeigen cu 30 de euro, un DFGT sh, pentru că nu știam dacă o să-mi placă și nu vroiam să bag bani prea mulți. Mi-am făcut și o pedală de ambreiaj la Imprimanta 3D si am conectat-o cu Arduino ca să pot pleca mai om la start.
    Momentan joc de pe un laptop de pe placa integrată, dar vreau să-mi iau un PC ptr Sim Racing si niște pedale cu mai mult feel, poate phiar ceva cu Load Cell.
    Îmi place foarte mult comunitatea RLR și valorile care sunt promovate.
     
    Last edited by a moderator: Jul 6, 2020
    4 people like this.
  9. woodye30

    woodye30 New Member Concurent R3E Concurent RLR

    Joined:
    Apr 15, 2020
    Messages:
    7
    Likes Received:
    3
    Cred ca a venit și rândul meu sa scriu câteva rânduri
    Ma numesc Attila, dar toată lumea îmi spune Woody ( versiunea scurta a povesti TM xx WDY așa am primit nr-le random la masina)
    Setup
    Logitech g29
    Sim: câteva țevi sudate intr-o poziție confortabila și un scaun de masina buget low cost.
    Racesim am început Acu mulți ani pe când a aparat Grand turismo gt academy, unde România normal ca nu prea a fost inclus, deși nu aveam volan, din joystick reușind undeva la un top 100 pe Ungaria.
    Ulterior am dat de raceroom când Numa ce-o apărut și am lăsat-o balta...
    Acu 3 ani am început mai serios pe Raceroom având o participare la wtcr pe server 4, și anul trecut o participare la cupra challenge server 2 pe Imola.
    Dar tot departe/aproape sunt de lider pana in 2sec top 200 din foarte mulții.
    Mult chin pe raceroom, ulterior am aflat de rlr, și here i am
    Pasiunea a început prima data pentru doua roti, și după trecând la 4 roti
    Jucăriile sunt
    Un vw golf 3 gti 16V, care rezista într-un mod spectaculos, la câte limitări și frâne de motor a primit, ici colo ceva participări la așa zisele campionate locale prin parcări/borduri, mai pe la drag unde are un timp impresionant de 16,09 parca,

    A doua jucărie e încă under construcțion, a început acum 4 ani, e vorba de un e30 1,6 la baza, urmat de un 1,8 îs dif 4.10 grup sudat era interesantă masina, ulterior a apărut o masina donatoare e38 V8 3.0 manual a urmat un Swap chinuitor, ( motorul l-am desfăcut consuma prea mult ulei, schimbat toate cele) și surpriza după 500 km sa produs o extorsiune a unui degajament s-a rupt o biela împingând pistonul pana in bujie unde a făcut buba pistonul și blocul, pe care trebuia sa ajungă masa da încă n-am apucat, a urmat căutarea unui motor mai mare 4.0 care este momentan pe masina a primit un radiator mishimoto z3 m, momentan problema este cu răcirea trebuie un ventilator mai mare și cu mișcarea motorului pe frânare lovește in radiator.
    Masina e și mai interesantă decât cu 3.0, 1.8 îs și foarte brutala in funcție de cât de greu mie piciorul
    cu 3.0

    Suportul este home made doi rumenit mici un șurub lung ceva tabla, ceva țeava subțire și un bidon de ulei am un video undeva pe Facebook,
    Și cu 4.0



    Și furia de zi cu zi un Logan 1.6 16V cu gpl

    sunt curios ce reușesc acest sezon având in vedere ca am reușit sa achiziționez un pc ceva mai bun, și îmi merge jocul mult mai bine de la 16-20 FPS la 60fps mai trebuie sa iau un monitor mai performant
     
  10. Luchian

    Luchian Administrator Staff Member Concurent RLR

    Joined:
    Jun 3, 2014
    Messages:
    1,107
    Likes Received:
    279
  11. Vlad Militaru

    Vlad Militaru New Member

    Joined:
    Jan 11, 2021
    Messages:
    2
    Likes Received:
    4
    Salutare tuturor eu sunt Vlad tocmai m am alaturat comunitatii!
    Am 12 ani (nu luati in considerare varsta care apare am crezut ca nu am voie fiind minor si am bagat anul la nimereala) sunt pasionat de sim racing de 5 ani prima data folosind un logitech g920(de care am scapat craciunul asta din motiv ce s au stricat pedalele) iar apoi imediat dupa venind si un scaun playseat. Momentan am un Fanatec csl elite cu volanul F1
    Fac si karting de 1 an.
    Sper ca am ajuns in locul potrivit.


    ps:Sunt in cautare de coechipier pt rlr.
     
  12. Luchian

    Luchian Administrator Staff Member Concurent RLR

    Joined:
    Jun 3, 2014
    Messages:
    1,107
    Likes Received:
    279
    Salut bun venit.
    Cel mai bun loc de cautare coechipier, este pe Discord RLR. Avem acolo un canal dedicat, cu piloti care cauta echipa.
     
  13. Rusu Stefan

    Rusu Stefan New Member Concurent RLR

    Joined:
    Mar 2, 2020
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    salut! pe ce server jucati assetto corsa? sau unde pot intalni mai multi romani? pe serverele frecventate de mine nu prea gasesc romani. ma gandesc ca poate mai exista un server de care eu nu stiu.
     
  14. rooL-

    rooL- Moderator Staff Member Concurent RLR

    Joined:
    Jun 2, 2019
    Messages:
    79
    Likes Received:
    99
    - Salutare si bun venit!

    Din pacate nu exista un astfel de server. Comunitatea de aici mai face ad-hoc curse si pornim server.
     
  15. Alex Găianu

    Alex Găianu New Member

    Joined:
    Oct 6, 2021
    Messages:
    1
    Likes Received:
    1
    Salut!

    Sunt Alex, am 30 de ani si sunt pasionat 4ever de masini si condus.
    Ca si ore, cel mai mult m-am dat in AC prin care am si participat pe alt forum (RD) in diverse campionate online. Dealtfel, doar uitandu-ma peste cateva pagini din acest thread, regasesc cateva nume de acum 4-5 ani care erau atunci in RD.

    Din pacate si fara sa inteleg de ce... in ultimii 2-3 ani nu am reusit sa mai imi fac timp pentru aceasta placere a mea dar acum sunt hotarat sa o iau de la capat. Imi e tare dor de curse.

    Partea hazlie e ca in acesti ani de inactivitate mi-am construit un stand pentru volan+pedale cu un scaun de la dezmebrari dar pe care nu l-am prea folosit. Volanul e un G27.

    edit: vad ca sunt multi cu experienta mai mica pe forum... cum ne-am putea intalni toti la un loc sa aruncam cateva tururi?
     
    Last edited: Oct 6, 2021
    Luchian likes this.
  16. Luchian

    Luchian Administrator Staff Member Concurent RLR

    Joined:
    Jun 3, 2014
    Messages:
    1,107
    Likes Received:
    279
    Salut @Alex Găianu , bun venit.
    Impotriva preferintelor personale (old school kickin' in), lumea prefera mesageria instant. Asa ca cel mai bine este sa vii macar pe Discord-ul RLR. Acolo se intampla actiunea :). Dupa Discord, mai e si Whatsapp, pentru si mai multa vorba.
     

Share This Page