Salut, Noi suntem Racing League Romania, cea mai mare comunitate de simracing din Romania. Avem Facebook, avem Discord, avem Platforma de competitii, heck, avem pana si MeWe. O buna parte dintre voi stiti deja ca motivul pentru care acest forum arata pustiu, este curentul modern numit Discord & the like. Avem si noi unul, cum am scris mai sus. Si pentru interactiuni de zi cu zi, functioneaza foarte bine. Dar pentru a organiza informatie sau pentru a ii oferi vizibilitate, Discord e nul (google indexing much?). Daca in plus mai ai si o varsta, reteta e asigurata - nu-ti place Discord. Cel mult il tolerezi. Ahm.. titlul spune Transilvania Ring. Ce tot indrugi despre Discord tataie? Corect. Acest intro a fost pentru a spune de fapt ca am luat decizia ca jurnalul de lucru va fi aici pe forum (doar optional si pe Discord), pentru a oferi cat mai multa vizibilitate proiectului. Si de ce nu, pentru a oferi ocazia unor oameni noi de a descoperi Racing League Romania. Ce este acest proiect? RLR a creat in trecut o versiune digitala a Motorpark Romania, utilizabila in Assetto Corsa. Acum avem un nou proiect: prin participarea financiara a comunitatii (si cu ajutorul unor oameni pasionati) circuitul Transilvania Ring a fost scanat cu laser. Asta a furnizat un nor de puncte foarte precis, ceea ce ne va permite sa modelam o versiune digitala, cu o eroare maxima de 2 cm fata de realitatea din teren. Este tehnologia folosita de toate simulatoarele serioase: iRacing, Assetto Corsa (circuitele oficiale), Assetto Corsa Competizione, si mai nou, rFactor 2. Wen download? Suntem departe de a avea o versiune ingame. Cu atat mai putin una suficient de avansata pentru a fi publicata. Insa pana atunci, as dori, din respect pentru toti cei ce au contribuit, sa va tin informati despre cum avanseaza lucrurile. Nu exista un program fix pentru executie si finalizare (implicit, nici pentru comunicare), dar voi posta ori de cate ori am facut un progres notabil. Iar cand va veni momentul unei arhive publice, ea va fi disponibila doar pe Discordul RLR. Pai cum, ne intoarcem la Discord? Da, e util pentru a cunoaste oameni. Si vrem sa va cunoastem pe toti cei interesati de acest mod. Speram ca sentimentul va fi reciproc, atunci cand va fi timpul . Sportiv, RLR.
Nu chiar progres, inca tot felul de teste cu norul de puncte. Pana si cu 32 GB RAM raman fara memorie daca folosesc scanul complet si nu divizat. In poza, un segment de circuit, unde am generat un mesh pentru a vedea cam ce precizie au datele in forma bruta.